Profilul companiei

AGIS Computer este deja un nume consacrat pe piața de distribuție I.T. din România și este un partener de încredere atât pentru furnizorii săi, companii de prestigiu din domeniu, cât și pentru partenerii săi din România.

Punctul de pornire al activității noastre îl constituie sintagma "EXCELLENCE IN DISTRIBUTION", pe care noi o traducem nu numai ca "Distribuție De Excelență" dar și ca "Distribuție Prin Excelență". Am fost, de la bun început, orientați spre distribuția prin parteneri, fiind în același timp oamenii din umbră, necunoscuți masei largi de utilizatori I.T., dar indispensabili prin suportul logistic, tehnic și, nu în ultimul rând, financiar, acordat partenerilor noștri.

Prin politica noastră de distribuție și prin acordurile încheiate cu furnizorii externi, suntem fermi în decizia de a nu participa direct pe piața utilizatorilor finali, fiind singura firmă din zona distribuției I.T. care nu a dezvoltat capabilități de vânzări directe. Acest lucru este un diferențiator clar pentru noi în peisajul distribuției I.T. din România. În acest mod, partenerii noștri au siguranța că nu suntem un concurent pentru ei în piața utilizatorilor finali.

Înființată în anul 1994 la Cluj-Napoca, centru economic al Transilvaniei, AGIS Computer a fost printre puținele firme "de provincie" care au rezistat de-a lungul tranziției și a remarcat la timp și corect importanța capitalei în algoritmul de distribuție, astfel că în februarie 1997 a deschis o structură logistică și în București pentru a putea acoperi eficient zona de sud și sud-est a României. Spiritul ardelenesc al lucrului bine făcut și al promisiunilor ce trebuie onorate s-a transferat de la bun început și colectivului din București, devenind unul din motoarele dezvoltării accelerate a companiei.

Deși, inițial, numele AGIS a fost asociat cu distribuția de imprimante și consumabile (pentru acestea suntem din 1998 cel mai important jucător de pe piață, fiind cotați drept cel mai mare importator de imprimante din România), de-a lungul anilor aria produselor din portofoliu s-a extins în mod constant, astfel că în prezent AGIS Computer este un distribuitor recunoscut de sisteme brandname, componente pentru calculatoare precum și o gamă largă de accesorii de birotică. În acest moment AGIS Computer acoperă întreb teritoriul României prin partenerii săi al căror număr crește în mod constant, ajungând la cifra de 1600 la jumătatea anului 2002.

An de an acționarii și managementul firmei au investit profiturile obținute în infrastructura și logistica necesară unei distribuții de calitate, asigurând premisele dezvoltării pe baze solide a activității viitoare a companiei.

Succesul nostru se datorează și alegerii cu grijă a furnizorilor externi, printr aceștia numărându-se producători de prestigiu ca Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, precum și distribuitori internaționali de renume. Însă, în cea mai mare măsură, se datorează dumneavoastră, partenerii noștri, alături de care ne-am dezvoltat și care au crescut odată cu noi.

Cu un control strict al costurilor de distribuție, noi vă putem oferi cea mai largă gamă de produse la prețuri competitive, cu cel mai scurt timp de livrare.

Echipa noastră de vânzări, tânără și dinamică, este în contact permanent cu pulsul pieții oferind servicii profesionale, într-o ambianță plăcută.

Distribuție

AGIS Computer are ca obiect de activitate importul și distribuția de tehnică de calcul pe piața românească. Ca importator direct, AGIS Computer s-a axat 100% pe distribuție, lucrând doar cu firme specializate în vânzarea tehnicii de calcul și a produselor de birotică.

Există o varietate mare de mărci comercializate: Hewlett-Packard, Lexmark, Brother, Canon, Xerox, Konica-Minolta, Samsung, Panasonic, Philips, BitDefender s.a.

Produsele comercializate:

 • imprimante și multifuncționale Brother, Canon, Epson, Hewlett-Packard, Lexmark, Panasonic, Philips, Samsung, Xerox
 • copiatoare Canon, Konica-Minolta, Xerox
 • scannere Hewlett-Packard, Canon, Panasonic, Brother
 • faxuri Brother, Canon, Panasonic, Philips
 • consumabile (cartușe cerneală, tonere, media paper și riboane) pentru imprimante Brother, Canon, Epson, Hewlett-Packard, IBM, Konica-Minolta, Kyocera, Lexmark, OKI, Olivetti, Panasonic, Philips, Ricoh, Sagem, Samsung, Sharp, Toshiba, Xerox
 • UPS Salicru
 • telefoane și centrale Panasonic, Sagem, Grundig
 • medii magnetice și optice Datawrite, EMTEC, Hewlett-Packard, JVC, Maxell, Omega, Panasonic, Philips, Platinet, Princo, Ridisc, Sony, TDK, Traxdata, Verbatim
 • sisteme de etichetare Brother
 • piese de schimb Brother, Hewlett-Packard, Lexmark, Canon, Kyocera, Samsung, Xerox
 • software, sisteme de operare și aplicații Microsoft, antivirus BitDefender


Strategia firmei urmărește lărgirea canalului de distribuție, prin creșterea numărului de revânzători și lărgirea gamei de produse comercializate. Forța noastră constă în forța partenerilor noștri, adică dumneavoastră. Principalele noastre atuuri în distribuție sunt: stocul permanent și diversificat, promptitudine în livrări și nu în ultimul rând prețuri competitive. Având profil de 100% distribuție, puteți fi siguri pe un parteneriat solid alături de AGIS, și aveți garanția că nu vom fi un concurent pentru dumneavoastră pe piața de utilizatori finali.

Cotațiile

Cotațiile de preț sunt exprimate în USD și EUR și reprezintă prețul dumneavoastră de achiziție franco depozit AGIS. Prețurile nu includ TVA. Transformarea în lei se va face la cursul de vânzare AGIS din ziua facturării. Aceste cotații sunt valabile atât timp cât dumneavoastră realizați volumul lunar de vânzări stabilit prin contractul de distribuție încheiat cu firma noastră.

Comenzile

Comenzile se fac în scris și se trimit prin fax la numărul +40 21 444 37 08 pentru București și +40 26 444 22 20 pentru Cluj sau prin e-mail la adresele bucuresti@agis.rocluj@agis.ro. Pentru evitarea eventualelor neînțelegeri, modalitatea preferată de comandă (pentru comenzi conținând mai multe repere) este prin fax sau e-mail. Comanda minimă este 100EUR.

Livrarea

Pentru produsele din stoc livrarea se face în aceeași zi. Livrarea comenzilor se face delegatului dumneavoastră din depozitul AGIS pe baza următoarelor documente:
 • factura fiscală emisă de AGIS
 • copia ordinului de plată către AGIS cu viza băncii plătitoare sau chitanță emisă de AGIS pentru plățile cu numerar

Pentru livrările în afara Bucureștiului firma noastră asigură expediția contra cost prin unul dintre mijloacele de curierat rapid.
Firma AGIS nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele deteriorări ale mărfurilor pe timpul transportului, acestea fiind în sarcina transportatorului.

Termenul de plată

Termenul de plată este înscris pe proforma sau factura emisă de AGIS. Termenul de plată este înscris în contractul de distribuție. Depășirea termenului de plată atrage oprirea livrărilor până la rezolvarea incidentului de plată. La incidente de plată repetate termenul de plată poate fi redus până la 0.

Garanția

Mărfurile cumprate de dumneavoastră de la AGIS benefeciază de garanție în conformitate cu legislația română în vigoare privind calitatea produselor, garanție asigurată de societatea noastră în calitate de importator al produselor.

Suntem convinși că alegând AGIS ca furnizor, afacerea dumneavoastră va prospera.
Vă mulțumim pentru alegerea dumneavoastră și așteptăm cu plăcere comenzile dumneavoastră.